Underbar tomatsallad

Fransk tomatsallad.

4st bifftomater
4 msk olja (helst oliv)
1 msk vinäger
1 tsk fransk osötad senap
1 st (vitlöks klyfta)
salt & peppar
ca 1,5 st lök

Skiva tomaterna och löken, varva dessa i en skål.
Blanda ihop de övriga ingredienser och häll över tomaten och löken.
Rör gärna runt försiktigt var kvart så att allt får på sig lagen.
Låt stå och dra i ca 1 timme.


Avocado med räkor

AVOCADO MED RÄKFYLLNING
2 pers

100 gr skalade räkor
ca ½ dl creme fraiche
½ st rödlök
1 st mogen avocado (blå svart i skalet)
majonnäs
dill
citron
salt & peppar

 

Hacka lök & räkor. Dela och gröp ur avocadon hackas fint, spara skalet.
Blandas med övriga ingredienser smaka av med salt & peppar. Lägg fyllningen i skalen.

Garnera med gurka, citron, dill & eventuellt lite löjrom.


Biff a´la Lindström

Kvällens måltid.

BIFF A´LA LINDSTRÖM 2 port

400 gr blandfärs
1 dl skorpmjöl
1 dl mjölk
1 st mosad kokt potatis
1 tsk salt
1 krm peppar
1 st ägg
½ st finhackad lök
1 dl finhackade rödbetor
2 msk kapris

Blanda ägg, mjölk, potatis, rivebröd, salt & peppar låt svälla.
Finhacka löken, bryn löken lätt blanda i färsen och tillsätt det svällda skorpmjölet, rödbetor & kapris arbeta till smidig massa.
Formas till biffar, bryns på båda sidor tills de är genomstekta.

Serveras med kokt potatis och brunsås.


Mat prat

Detta är en blogg sida som enbart kommer rikta sig åt mat.
Mat upplevelser, recept och helt enkelt mat prat.
Ni som vill dela med sig av recept är välkomna att höra av er.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0