Nyklippt

Frillan på en (pigg) sminkad tjej.


Sjuker

Natten blev allt ifrån lyxig. På grund av rethosta så fick jag ge upp tanken på att ligga skönt nerbäddad i sängen, och istället sätta mig i soffan för att sova. Det gick bara inte att ligga ner för då hackade jag bara tills jag satte mig upp.
Men det är ju trevligt när det är variation i livet.


Mys

För första gången på väldigt väldigt länge ska jag gå och lägga mig innan klockan 8. Detta görs i hopp om att min j....a förkylning ska ge med sig. Det känns faktiskt lite lyxigt att bädda ner sig i sin säng själv bara för att rå om sig. Innan sängen så tog jag även ett varmt bad med oljor. Ja, jag känner mig nöjd. Nu ska jag bara besegra viruset och sen är det tipp topp. I alla fall tills Henry kommer hem med nästa roliga sjukdom som han får på förskolan...


Självständig

När man inte mår så bra och ens barn ändå vill gå upp i ottan, så är det rätt skönt att han kan leka själv. Även om det är i mitt knä!
Problemet är väl att bara för att hans mamma är trött så hindrar det inte honom att hitta på bus...


Gottare

Lördagsmys på hög nivå.


Trendig

1 timme senare...
Går ut från frisören ganska nöjd förutom allt hår som man fått i munnen. Måste lära mig att stänga munnen när hon klipper luggen. Men det känns oartigt att inte svarar när hon pratar med en. Hon blev lite chockad över att jag varken ägde hårfön eller plattång och försökte föreslå att jag kunde köpa en liten plattång. Kanske till och med en liten reseplattång? Hon förstod bättre än att försöka sälja in deras 2000 kronor plattång. Vi får se om jag överlever utan den vilket jag gjort hittills. Annars får jag väl stajla håret som Mary i "Den där Mary"....
Här kommer i varje fall Efter bilden.
Och frisyren gör sig nog bättre om jag är lite piggare och sminkad.


Som klippt och skuret för mig

Då var det dags för årets första besök hos frisören. Den här gången har jag inga förhoppningar om hur otroligt tjusig jag ska bli för jag blir bara besviken då. Det kan i alla fall inte bli värre än det kråkboet som jag har på huvudet.
Här kommer i alla fall en före bild.
Och ja, jag är trött ifall någon vill kommentera bilden gällande min sura uppsyn.


Love you

Mina två favoritpojkar!


Döm inte mig

Kassörskan på macken: Vad ska det bakas för något gott ikväll? Och tittar menande på gräddfilen som står på disken.
Jag: Nej den är till min chips och dipp som jag ska vräka i mig ikväll.

Där förstörde han det, jag fick dåligt samvete. Chipsen får vänta tills imorgon lagom till när man har glömt vad han sa!


Mmmmm

En perfekt fredagsmiddag!
Nachos i ugn med tacokryddad kycklingfärs och salsa.


A week from hell

Den här veckan har varit galen och det är tur att den snart är slut. Vi har tampats med förkylning, ögoninflammation, en skadad näsa, löss, hemsk hosta och en dålig mage. Och lössen var han så snäll att han delade med sig. Tack käre son för det underbara upplevelsen!

Den här helgen blir tema vila och återhämntning, för oss alla tre.
Hemmaspa med ansiktsmasker, rökelse och varma bad. Låter väldigt lockande.
"wink wink" Ted.....
Skitdag!

Jag kan inte förklara vilken shitty shitty dag jag har haft. Därför tänker jag inte ens försöka! Det enda jag kan skriva är att jag hatar allt skit som förskolan medför sig. Usch!


I got your nose!

Henrys näsa blev värre idag så vi fick åka ner till doktorn. Näsan svullnade upp till dubbel storlek och blev blå. Stackaren såg ut som om han hade gått 7 ronder i en boxningsring. Doktorn undrade om näsan hade varit lite sne eller krokig efter han trillade. Nej svarade både jag och Ted. Dum fråga för hade Henrys ansikte sett ut som en Piccasso målning så hade jag inte väntat 24 tinnar med att komma in med honom. Doktorn kunde inte se att där hade blivit någon skada inne i näsan men vi skulle hålla koll på den.

Känns som att det händer något hela tiden. Stackaren behöver en semester, det gör vi allihopa. Istället förbereder vi oss för 4 veckors stambyte med bajamajor på gården och byggdamm.


När en flicka talar skånska....

Jaha då har jag fått mina 15 minutes of fame, fast det var nog mer 1,5 minut hållet. Jag var med i morgonpasset i p3 imorse och önskade en låt. Det var roligt och det känns som att jag inte var allt för tråkig att lyssna på. Jag hade dock inte kunnat göra det varje dag för Gud vad hjärtat klappa och magen knorra. Jag borde vetat bättre eftersom jag blir så sjukt nervös av att prata inför folk. Men men det lät som sagt helt okej förutom min fruktansvärt breda skånska som jag inte ens visste att jag hade.


Stackars liten

Idag är stackaren verkligen en slagen hjälte. Näsa som rinner och ögon som kliar! Sedan ovanpå det så snubblar han och dyker rakt ner i golvet med snoken så han fick värsta blåmärket och det var blod överallt. Det har verkligen inte varit en bra kväll för honom. Filmen Bilar gjorde det lite bättre i alla fall så det fick bli hans godnatt saga ikväll.


Evigt tjat om snö

Ja jag vet om att jag tjatar om snö men jag saknar den verkligen. Henry sov hos sin farmor inatt och vi hade tänkt hämta honom tidig eftermiddag. Men när vi vaknade och tittade ut på snön så bestämde vi att vi skulle hämta honom tidigare så att vi kunde leka i snön. När vi kommer dit så är han Bonnförkyld och har ögoninflammation, dvs inte alls upplagd för bus i snön. Typiskt!


Snöar det verkligen?

Då var äntligen snön här, och sen var den borta. Är det bara jag som saknar den? Jag som såg fram emot att visa Henry alla roliga saker som man kan göra med snö. Kasta snöbollar, åka pulka och kissa sitt namn i snön. Det sistnämnda får dock Ted visa, jag är inte lika bra som honom!


Kändis

På måndag så gör jag debut i radio. Kvart i 7 på P3!
Oh Yeah.


Konst(ig) mat!?

Har ni sett så fin middagen var ikväll. Ted la verkligen ner sin konstnärliga själ i att skapa en vacker tallrik. Maten ligger dock inte lika fint i min mage, men gott var det!


Tiden flyger iväg men inte kilona.

Idag tog tag i mitt liv och packade min träningsväska på morgonen och tog med till jobb. Jag kan väl inte säga att jag längtade till träningen men jag kände mig lite småtaggad.

Väl på plats så får jag för mig att kolla upp när årskortet för träningen går ut. Jag har kanske två månader kvar men lika bra och dubbelkolla tänker jag.
Nej inte alls. Det går ut den 20;e så jag har idag och imorgon på mig att komma i form inför sommaren.
Mission Impossible.

För ett år sedan trodde jag att jag skulle vara vältränad vid det här laget.
HA!
Jag får väl skriva upp mig på ett år till och sedan chockas över när tiden tar slut att man ser exakt ut som innan, dock ett år äldre och lite mer sliten.
Jag är inte bitter!


En vilsen strumpa

Man vet att man är småbarnsförälder när man hittar konstiga saker i sin handväska. En styck smutsig strumpa har Henry skickat med mig till jobbet. Kan va bra att ha?
Undrar var den andra är? Den kanske pappa fick i sin lunchlåda.....


Teknikens fall

Blir man nervös när automaten på macken ser ut så här efter man har matat in sitt kort? Efter några knapptryckningar så pep den glatt till att det nu gick bra att tanka. Tur man kan instruktionerna utantill så att man inte behöver se displayen. Undrar vad mer för nyttig information som man gömt undan i skallen?!


Tandkräms fajt

Barn kan vara rätt så ombytliga vilket jag fick erfara imorse. Att borsta tänderna på Henry har aldrig varit några problem utan han har till och med gillat det, fram tills nu!
Idag fick han in en del rejäla träffar och min svarta tröja blev vit.
Han har kommit in i den berömda "kan själv" åldern. Hurra?!
Hade detta varit en film så hade ni nu fått höra en ytterst dramatisk truddelutt som skildrar den spännande tid som vi nu går in i....
Ingen har sagt att det är lätt att ha barn.Poop race

Där finns en del fördelar med att bo i lägenhet. Till exempel så när man har det så lyhört som vi har det så är man aldrig själv. Idag kissade jag ikapp med grannen ovanför och jag kan avslöja att det var väldigt jämnt, men jag vann till slut!
Vet dock inte vad jag vann. Får se om grannen dyker upp med en fin present någon dag kanske doftljus så att vi kan inleda fas 2 i vårt race.


Bromsspår

Hur tänker man egentligen när man går bakom en bil som backar? Vill man bli påkörd? Känner man att man lever ett tråkigt liv och vill göra tillvaron mer spännande? Eller är man bara dum i huvudet!? Jag gissar på det sistnämnda. Tur min man har reflexer som en tiger!!!


Henry 1 år


Minnen

Det är märkligt hur lukter och smaker kan förflytta dig tillbaka i tiden. Till exempel idag så skulle jag öppna ett nytt paket med post it. Den ganska fräna lukten var bekant på något vis och jag hade problem att sätta fingret på vad det luktade som. Men efter några sniff så kom jag på det: GARBAGE PAIL KIDS och vips hade jag åkt 20 år tillbaka i tiden och stod och hoppade i mitt rum i ren förväntan, för min bror hade spenderat våra sista pengar på att köpa nya kort och var på väg hem med skatten. För i just det paketet så kunde den sista pusselbiten kanske finnas. Den sista felande länken och hade man bara alla i pusslet på baksidan så hade man allt. Ingenting kunde stoppa en då. Världen låg framför en. Tyvärr så fick man aldrig det där kortet som man så gärna vill ha. Man fick lära sig den hårda skolan redan när man var liten. Det är ingen rättvis värld vi lever i. Men än idag så tar jag fram dom gamla korten och minns tillbaka, tillbaka när allt var så lätt. När en största bekymmer var om killen skulle kryssa i ja eller nej på chanslappen. Hur man skulle smussla undan mat så att man inte skulle behöva äta upp den där tortellinigratängen. Och skulle man våga gå fram och önska en låt på skoldiscot?? Idag lämnar dom säkert in hela spellistor som dom kopierat från Justin Bieber´s låtlistor på Spotify!

Årets nya utmaningar

Efter en rätt så lång bloggpaus så har jag reflekterat lite. Jag är nog lite av en periodare, dvs allt eller det mesta jag gör är periodvis. Det finns vissa spel jag spelar en tid, och sedan lägger ned det igen efter en stund. Jag bloggar en stund och sen blir det paus. Träning ska vi inte ens gå in på. Jag kan erkänna att den har legat nerlagd den sista månaden i alla fall. Men med nytt år så kommer det nya val och nya löften att bryta. Mina förhoppningar på hur det här året skulle bli annorlunda har inte gått så bra hitintills. Både bloggandet och träningen har varit som bortblåst på min göra/orka lista. Dock så är det väl så att det är hoppet som är det sista som dör och likt en tjurfäktare som precis fått kulorna krossade så ska jag resa mig igen. För det jag gör! I perioder.....

RSS 2.0